Ook vaderdag in Kamp Holland

Voor de soldaten in Kamp Holland in de Afghaanse provincie Uruzgan is het altijd feest als de post bezorgd wordt, maar met vaderdag is het extra bijzonder. Dan worden de mannen overladen met zakken en dozen vol verrassingen van het thuisfront. Defensie moedigt de achterblijvers aan vooral veel post te sturen. "We vertellen de familie altijd veel te schrijven, het is een belangrijke ondersteuning voor de mannen en vrouwen hier in Uruzgan," zegt een woordvoerder.

Majoor Rene opent zijn vaderdagpakketje vandaag in Kamp Holland. Zijn dochter Tosca (7) en zoon Luke (12) stuurden ieder hun eigen cadeautjes op voor vaderdag. De post komt eigenlijk pas morgen aan in Kamp Holland, een dag na vaderdag. Sommige vaders bewaarden hun pakje van vorige week speciaal om pas te openen op vaderdag.

Kamp Holland werd dit weekend opgeschrikt door een aanslag op een YPR-pantservoertuig. Daarbij raakten drie soldaten gewond. Een van hen is in kritieke toestand naar het militair hospitaal in Kandahar gebracht, maar is inmiddels buiten levensgevaar. De andere twee worden behandeld in het hospitaal op de basis Kamp Holland.


Ook vaderdag in Kamp Holland  (foto: DAG)