Het is weer zomer!

Vanmorgen om 7.45 uur is de zomer officieel begonnen en dit seizoen duurt tot 22 september 23.18 uur. Het begin van de zomer markeert ook altijd de 'langste dag' van het jaar. De dag duurt 16 uur en 45 minuten, van 5.19 uur tot 22.04 uur lokale tijd.

Het begin van de zomer wordt de zomerzonnewende genoemd. De zon staat op dat moment loodrecht boven de Kreefskeerkring. Dat punt werd vanochtend om 5.45 uur UTC-tijd bereikt.

Met het aanbreken van de zomer, komt voor veel mensen ook de vakantie dichterbij. Afgelopen week bleek echter dat veel mensen minder op vakantie gaan, minder dure vakanties boeken of zelfs helemaal niet weggaan.

Voor de mensen die toch op vakantie gaan, was er onlangs wel goed nieuws. De tarieven voor bellen en sms'en gaan vanaf 1 juli aanstaande flink omlaag. Frankrijkgangers hebben nog een mazzeltje. Het btw-tarief voor de horeca gaat eveneens van 1 juli omlaag, waardoor uit eten gaan goedkoper wordt.

Tot slot het weer. De meeste mensen hopen uiteraard op mooi zonnig weer tijdens de zomermaanden. Helaas is dat in Nederland minder vanzelfsprekend dan in bijvoorbeeld Spanje en Griekenland. Voor de komende week wordt echter een verbetering van het weer verwacht. De temperaturen gaan richting zomerse waarden van 25 graden, met veel kans op zon en weinig tot geen neerslag. Nu hopen dat het zo een tijdje blijft!

Zomer
FOK! wenst iedereen een fijne zomer(vakantie) toe!