Russische president bezoekt Nederland

Dmitri Medvedev, de president van Rusland, zal vanmiddag beginnen aan een kort werkbezoek in Nederland. Hij zal aanwezig zijn bij de opening van de Hermitage aan de Amstel in Amsterdam en gaat gesprekken voeren met het kabinet over de betrekkingen op economisch, maatschappelijk en politiek gebied.

Medvedev en zijn delegatie zullen aan het eind van de middag door minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) opgehaald worden op Schiphol, waarna de koningin Medvedev op paleis Huis ten Bosch in Den Haag zal ontvangen. Vanavond zal de Russische president samen met de koningin de Hermitage Amsterdam, de dependance van de Russische Hermitage in St. Petersburg, openen.

Medvedev zal vergezeld worden door onder meer vicepremier van Rusland Viktor Zoebkov en enkele ministers. Met diverse leden van het kabinet zullen zij onder meer spreken over energieprojecten in het Yamal-gebied in Siberië, waar Nederlandse bedrijven orders voor proberen te vergaren. Tussen alle overleggen door zal er een rondvaart door de Amsterdamse grachten plaatsvinden. De Russen zullen morgenmiddag hun bezoek afsluiten.