Amerikanen woedend om seksgrap Letterman

Een groep Amerikanen is woedend op talkshowhost David Letterman om een seksgrap over de dochter van de gouverneur van Alaska en Republikeins vice-presidentskandidaat Sarah Palin. Palin en haar dochter, die vorig jaar op 17-jarige leeftijd onverwacht zwanger bleek te zijn, woonde een honkbalwedstrijd bij.

Letterman's grap: "Een vervelend moment voor Sarah Palin was de zevende inning, waar haar dochter 'knocked up' was door Alex Rodriguez."

Het werd evenwel pijnlijk toen bleek dat Palin niet de 18-jarige Bristol, maar haar 14-jarige dochter Willow bij zich had tijdens de bewuste Yankees-game. Het grapje kreeg opeens een heel andere wending en zowel Palin als haar echtgenoot reageerden woedend.

"Ik dacht dat ik een grapje maakte over de oudste dochter. De grap zelf kan niet verdedigd worden, maar ik wist echt niet dat Sarah Palin daar met haar 14-jarige dochter was", verontschuldigde Letterman zich maandagavond.

Letterman: "Ik begrijp waarom mensen verbijsterd zijn, ik zou ook ontzet zijn. Ik heb een slechte grap verteld en ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden. Het is niet jullie schuld dat de grap misbegrepen werd, maar het is mijn schuld. Ik wil mijn excuses aanbieden aan Bristol, Willow en hun familie. En ook aan de mensen die zich gestoord hebben aan de grap."

Honderden woedende fans van Palin verzamelden zich bij de studio van Letterman en eisen het ontslag van de talkshowhost om zijn grap.