Ontslagen bankiers solliciteren en masse bij McDonald's

In Engeland is het een hype onder ontslagen bankiers uit the City: hamburgers bakken bij McDonald's. Volgens The Daily Mail krijgt de fastfoodgigant dagelijks ruim 2.200 sollicitaties en daar zitten opvallend veel cv's van hogeropgeleiden en ex-bankiers tussen. McDonald's zegt in Engeland ongeveer 140 mensen per dag aan te nemen voor het keren van de burgers, het bakken van friet en het serveren aan de kassa.

Sinds de recessie heeft ingezet is het aantal sollicitaties aanmerkelijk gestegen, merkt directeur David Fairhurst. Bovendien is het verloop onder personeel bij de hamburgerketen behoorlijk afgenomen.

Een 'McJob' scoort traditioneel hoog in de lijstjes van de website "worst jobs in the world", maar dat is in tijden van ontslag en recessie kennelijk geen bezwaar meer.

De officiële definitie van een 'McJob' luidt volgens het Oxford woordenboek een "niet stimulerende, laag betaalde baan met weinig perspectief".

Volgens Fairhurst is die definitie uit de tijd en beledigend voor de duizenden hamburgerbakkers in Engeland. Hij heeft dan ook gestreden om de term uit de Britse woordenboeken te krijgen. Zonder succes.


Ontslagen bankiers solliciteren en masse bij McDonald's  (foto: DAG)