Kat overleeft vijftig schoten

De 39-jarige Tracey Homan uit de Britse plaats Guisborough moet de schrik van haar leven hebben gehad toen ze haar geliefde kat, Rosie, bebloed aantrof op de grond. Het dier probeerde tevergeefs met haar achterpoten zichzelf tegen de grond af te zetten, maar het was voor Rosie onmogelijk zichzelf te verplaatsen. Met spoed bracht Tracey het arme dier naar de dierenarts, alwaar geconstateerd werd dat er maar liefst vijftig kogels in het lichaam van Rosie zaten. Deze kogels waren afkomstig van een luchtgeweer.

Na de operatie zijn er twintig kogels verwijderd, maar de overige dertig zullen voor altijd in haar lichaam blijven. De dierenarts was net als baasje Tracey perplex over dit voorval: "Ook al oefen ik dit beroep pas een jaar uit, toch heb ik dit werkelijk nog nooit meegemaakt. Vijftig kogels in één kat is veel; ze heeft erg veel geluk gehad."

Tracey heeft de mishandeling gemeld bij de politie. "Ik had het nog kunnen begrijpen wanneer ze door een kat of hond aangevallen was", aldus de bazin. "Maar wie haalt het nou in zijn hoofd om zo met dieren om te gaan? Ik ben werkelijk woest."

De kat en haar röntgenfoto zijn hier te bekijken.