Zwaargewond na lassen raketten aan hek

Halverwege het jaar heeft een Rus geprobeerd zichzelf te nomineren voor de Darwin Awards 2009. De ambtenaar wilde namelijk een oersaaie omheining opvrolijken met een paar oude raketten. Toen de Rus deze wilde vastlassen, ontploften de twee explosieven in zijn hand.

De man, werkzaam in een strafkamp in de Russische Baikal-regio, is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. De man is ernstig gewond, voor zijn leven wordt dan ook gevreesd.

De Rus herkende de twee bijna drie meter hoge raketten niet als zodanig. Hij vond deze perfecte palen om een hek aan vast te maken. Hij nam de twee granaten mee naar huis en begon deze vast te lassen aan omheining. Door de hitte zijn de twee granaten waarschijnlijk geëxplodeerd, waarna de man zwaargewond raakte.

"We zijn bezig het incident te onderzoeken", zo laat een politiewoordvoerder weten. De twee raketten zijn mogelijk overblijfselen van een grote explosie in 2001. Destijds ontploften enkele wapendepots, waarna de explosieven in een wijde omtrek zijn verspreid.