100 slachtoffers pedofiele zwemleraar

De politie heeft bij de 59-jarige van ontucht verdachte eigenaar van een zwemschool uit Den Bosch tot dusver beelden van 98 verschillende meisjes gevonden.

Tienduizenden seksueel getinte afbeeldingen van meisjes tussen de zes en zestien jaar zaten op vijf computers, acht harde schijven, tien camera's en zestien geheugenkaarten. Dat maakte de Bossche hoofdofficier van justitie Gerrit van der Burg vanavond bekend op een persconferentie.

Op de beelden pleegt de Bosschenaar ontucht met de meisjes in en rond zwembaden. Voor zover bekend bleef het bij seksuele handelingen en zijn geen kinderen verkracht. Van twee slachtoffers is inmiddels de identiteit bekend. Of het gaat om (uitsluitend) verstandelijk beperkte meisjes is nog niet bekend. Burgemeester Ton Rombouts sprak van kwetsbare kinderen.

Hoe lang de zwemleraar zijn gang heeft kunnen gaan is ook nog onduidelijk. Benno L. heeft 18 jaar zwemles gegeven. Vijf jaar geleden heeft de politie kort onderzoek gedaan naar aanleiding van geruchten over misbruik, maar dat leverde niets op, zei korpschef Wilbert Paulisssen.

Persconferentie: Benno L. maakte bijna honderd slachtoffers  (foto: ANP)