Jongeren dansen, zingen en bidden in Gelredome

Ruim 30.000 jongeren komen vandaag naar het Gelredome in Arnhem voor de EO Jongerendag. Het evenement is als vanouds uitverkocht. Ook premier Jan Peter Balkenende en minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) wonen het evenement bij.

De premier gaat in gesprek met jongeren. Presentator Arie Boomsma leidt dit deel van de dag. Ook verschillende Kamerleden gaan de discussie aan. Daarnaast is er ruimte voor bidden, verdieping, cabaret en spelen als klimmen, games en panna voetbal.

Trekpleister van deze 35e editie is zanger Michael W. Smith. Andere bekende christelijke artiesten zijn David Crowder Band en Jeremy Camp.

Presentator Manuel Venderbos noemt in een column op de website van het evenement de EO Jongerendag een "fenomeen, dat je moet meemaken".

"Onvergetelijk en onvergelijkbaar. Of je nu wel of niet gelooft. Live muziek bezorgt me energie, kippenvel of tranen. Voetbalgekte maakt me uitbundig, blij of kwaad, maar een EO-Jongerendag is meer. Nee, eigenlijk vooral anders!"

Het evenement begint om 13.00 uur en eindigt om 21.00 uur. Het bestaat dit keer voor het eerst uit een middag- en avondgedeelte. De Evangelische Omroep zendt de jongerendag 's middags live uit.