Krakers laten puinhoop achter in woning

Zijn huis heeft hij weer terug, de 53-jarige Gerard Devilee. Maar daar is ook alles mee gezegd. Twee weken geleden namen krakers hun intrek in zijn woning in de Rotterdamse wijk Charlois die volgens de krakers al lang leegstond en derhalve gekraakt mocht worden. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb liet een onderzoek instellen nadat Devilee zijn relaas deed in het Algemeen Dagblad. Conclusie: het huis was wel degelijk bewoond en de krakers waren dus wel degelijk illegaal bezig. Op last van de politie heeft de groep het huis gisteren dan ook verlaten.

Devilee zal er een flinke klus aan hebben om het huis weer enigszins bewoonbaar te maken. Zo moeten de muren weer ontdaan worden van alle anarchistische leuzen en tekeningen en ligt er overal rotzooi. Veel van de hem toebehorende spullen zijn met de krakers meegegaan. "Ik denk dat ik nog geen peper- en zoutstelletje over heb", aldus Devilee. Wat wel is achtergebleven is vaak zwaar beschadigd. Zijn barkrukken zijn in de tuin als brandhout gebruikt en zijn servies ligt in scherven op de grond. "Dit is onbewoonbaar. Ik weet niet waar ik moet beginnen om het weer op te knappen", zo zegt de gedupeerde Rotterdammer.

Een aangifte tegen de krakers is volgens hem zinloos. Wel overweegt hij het Rotterdamse politiekorps aan te klagen. "Die had deze puinhoop kunnen voorkomen", stelt de Rotterdammer.

Zie ook het topic in Nieuws en Achtergronden!