Voorwaardelijke boete voor 'corrupt-shirt'

De politierechter in Breda heeft de 31-jarige Denis van V. uit Tilburg vandaag alsnog veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 170 euro. Denis kreeg de boete wegens belediging van het openbaar gezag.

In maart 2007 liep Van V. op een Tilburgs plein twee agenten tegen het lijf terwijl hij een shirt droeg met het woord corrupt gecombineerd met het logo van de politie. De dienstdoende agenten konden niet lachen om het shirtje en slingerden van V. op de bon. 'We willen niet op elke slak zout leggen, maar er is een grens', zei een woordvoerder van het OM twee jaar geleden."Wij achten meneer schuldig aan smaad, belediging en merkmisbruik.' Maar de boete van 170 euro betalen, daar had de Tilburger geen zin in. In zijn ogen had hij niks verkeerd gedaan. Justitie dreigde vervolgens met een rechtszaak, maar die werd keer op keer uitgesteld onder meer nadat weekblad Revu haar lezers had opgeroepen in een 'corrupt' shirt naar de zitting te komen.

Van V. is nu dus alsnog veroordeeld tot een voorwaardelijke boete, maar hij laat het er niet bij zitten. Volgens hem moet de opdruk van het shirt beschouwd worden als een geintje en heeft hij wel degelijk respect voor de politie. Van V. gaat in hoger beroep.


Voorwaardelijke boete voor 'corrupt-shirt'  (foto: DAG)