'Recente' beelden Mladic opgedoken

De Bosnische televisie zond woensdagavond nog nooit eerder vertoonde beelden uit van de gezochte Servische oorlogsmisdadiger Ratko Mladic. Of het om recent beeld van de 67-jarige Mladic gaat is niet duidelijk.

Volgens de zender die de beelden uitzond, FTV, zien we Mladic in de winter van 2008. ‘Uit de beelden valt op te maken dat Mladic niet in goede gezondheid verkeert’, stelt FTV op zijn website. In de video is onder meer te zien hoe Mladic dineert, feest, zingt en danst met vrienden en familie. Ook zien we hoe Mladic het huwelijk van zijn zoon Darko bezoekt.
 
Naar volgens een woordvoerder van de Servische Nationale Raad, die nauw samenwerkt met het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag, stammen de beelden al uit 2000.  Een Servische minister noemde het ‘eenvoudigweg onmogelijk’ dat er beelden van vorig jaar tussen zaten.
 
Mladic wordt beschuldigd van genocide, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid tijdens de oorlog in Bosnië-Hercegovina tussen 1992 en 1995. Hij is al jaren onvindbaar.  Na de arrestatie van Radovan Karadzic in juli vorig jaar laaidden de geruchten over de mogelijke locatie van Mladic weer op. Ook stak het gerucht dat de oud-legerleider stervende of al overleden is de kop op.

 


Foto bij: 'Recente' beelden Mladic opgedoken  (foto: DAG)