Ronaldo definitief naar Real Madrid

Op haar officiële website heeft de Engelse voetbalclub Manchester United laten weten dat het het laatste bod van Real Madrid op Cristiano Ronaldo heeft geaccepteerd.

"Manchester United heeft een bod van Real Madrid van £80 miljoen op Cristiano Ronaldo geaccepteerd, hetgeen een wereldrecord is. Op verzoek van Cristiano, die wederom heeft aangegeven te willen vertrekken, en na gesprekken met zijn zaakwaarnemers heeft United toestemming gegeven aan Real Madrid om te onderhandelen met de speler", valt op de website te lezen.

In euro's komt het bod van 80 miljoen pond neer op zo'n 94 miljoen euro. Real Madrid heeft hiermee eindelijk de Portugese aanvaller binnen. Daar waar ex-voorzitter Román Calderón faalde in het aantrekken van Ronaldo, heeft de teruggekeerde preses Florentino Pérez hem nu waarschijnlijk alsnog binnengehengeld.

Na Kaká is het de tweede grote transfer die Pérez naar De Koninklijke haalt. Naar verluidt is de voorzitter echter nog niet klaar; hij heeft onder meer nog Franck Ribéry en David Villa op zijn verlanglijstje staan.

Welke consequenties dit gaat hebben voor de Nederlandse spelers bij de Madrileense topclub is nog niet bekend.


Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport, voor voetbalnieuws op de Voetbalmanager