Voetbal: Uitslag Nederland - Noorwegen

Het Nederlands elftal is nog altijd ongeslagen tijdens de kwalificatieronde voor het WK voetbal volgend jaar in Zuid-Afrika. Het elftal van Bert van Marwijk won vanavond in Rotterdam met 2-0 van Noorwegen.

Het Nederlands elftal had het lastig op een moeilijk bespeelbare grasmat. Oranje zocht wel vanaf minuut één de aanval en dat resulteerde na twintig seconden al in een kleine kans. Nederland was via Robben nog een aantal maal gevaarlijk maar wist uiteindelijk via André Ooijer op voorsprong te komen.

De eerste kans in de tweede helft was voor de Noren, maar Pedersen stuitte op Maarten Stekelenburg. Enkele minuten later wist Arjen Robben de wedstrijd te beslissen. Van der Vaart, die vlak daarvoor een goede kans had gemist, zette een aanval op, waarna Robben uit een lastige hoek doel trof. Nederland probeerde de stand nog verder te vergroten door vlot combinatiespel maar dat leverde uiteindelijk niets meer op.