Kleinste 'godin' ter wereld wordt filmster

De Indiase Jyoti Amge (15), die slechts 58 centimeter groot is, wil haar opvallende uiterlijk graag gebruiken om een filmster te worden, meldt The Daily Mail. Het meisje, dat volgens artsen nooit meer zal groeien, wordt in haar Indiase dorp als een godin gezien.

Jyoti draagt elke dag een klein grijs uniformpje als ze naar school gaat en ze heeft haar eigen mini-bureau. Ze is niet bang om klein te zijn, ze voelt zich prima. “Ik ben trots dat ik het kleinste meisje ben, ik hou van al de aandacht. ”

Specialisten hebben haar verteld dat ze de rest van haar leven zo klein zal blijven. Ondanks haar kleine lengte probeert ze in het Indiase dorp Nagpur een zo normaal mogelijk leven te leiden. “Toen ik voor het eerst naar school ging was iedereen bang voor me, maar nu ben ik een normale student zoals ieder ander.”

De vader van de tiener is blij met zijn bijzondere dochter. “Ik ben trots op haar. Vele heiligen en spirituele goeroes komen langs om haar te zien en te zegenen. Ze bidden voor haar geluk en een lang leven.” Sommigen zien de kleine dwerg zelfs als een godin.

De Britse televisiezender Channel 4 heeft een uitzending aan haar gewijd in de Bodyshock series, die morgen op tv komt. Daarnaast proefde Jyoti ook al aan roem toen ze gevraagd werd om te spelen in een videoclip van de Indiase rapper Mika Singh. Ook al heeft ze fysieke beperkingen door niet-helende botbreuken in haar benen, blijft ze haar droom koesteren om actrice te worden.


Kleinste 'godin' ter wereld wordt filmster  (foto: DAG)