Snellere iPhone 3GS half juni op de markt

Technologieconcern Apple lanceert later deze maand een nieuwe versie van zijn veelverkochte iPhone, de 3GS.  De prijs van het oude model, de 3G, wordt in de Verenigde Staten verlaagd naar 99 dollar (71 euro).

Bij de 3GS staat de S voor ’speed’: Apple beweert dat de nieuwe iPhone dankzij verbeteringen in de processor twee keer zo snel is als zijn voorganger. Verder is er in het nieuwe toestel een 3 megapixel camera aanwezig, waarmee tevens filmpjes in VGA-kwaliteit kunnen worden geschoten. Het nieuwe apparaat is vanaf 19 juni leverbaar in zeven landen. Waarschijnlijk wordt de 3GS vanaf juli ook in  Nederland verkocht. Het apparaat uitgerust met 16 gigabyte geheugen gaat 143 euro kosten, de versie van 32 gigabyte kost 214 euro.

Apple maakte verder bekend de prijzen van enkele laptops te gaan verlagen. Het gaat onder meer om de dunne laptop Mac Air. Voorafgaande aan de conferentie gingen er geluiden dat de zieke topman Steve Jobs zich na maanden van afwezigheid tijdens het congres zou melden. Maar bij de aanvang van de conferentie bleek Jobs er niet te zijn.


Foto bij: Snellere iPhone 3GS half juni op de markt  (foto: DAG)