Footloose en Piaf grote winnaars Musical Awards

Footloose en Piaf waren vanavond de grote winnaars bij de uitreiking van de John Kraaijkamp Musical Awards 2009 in Hilversum. Beide musicals wonnen drie prijzen. Albert Verlinde reikte een onderscheiding uit aan Joop van den Ende, de initiatiefnemer van het musicalgala, dat zijn tiende editie beleefde.

Footloose viel in de prijzen in de categorieën beste hoofdrolspeler in een grote musical (William Spaaij), beste mannelijke bijrol in een grote musical (Jeroen Phaff) en beste regie (Martin Michel). Piaf kreeg awards voor beste hoofdrolspeelster in een kleine musical (Liesbeth List), beste vrouwelijke bijrol in een kleine musical (Esther Roord) en won de ANWB Publieksprijs in de categorie kleine musical.

"Met dank voor alles wat je voor ons mooie vak hebt gedaan", zei collega-producent en tv-presentator Verlinde tegen Van den Ende bij de overhandiging van de speciale onderscheiding. "We kunnen alleen maar vol bewondering naar je kijken." Van den Ende reageerde ontroerd, maar zei ook: "We hebben het met z'n allen gedaan."