Kortsluiting oorzaak inferno kinderdagverblijf

Het inferno in een kinderdagverblijf in Mexico is veroorzaakt door kortsluiting of oververhitting van een koelsysteem in een naastgelegen pakhuis. Dat maakte de officier van justitie maandag bekend.

Het naastgelegen pand is van het ministerie van Financiën. Volgens de officier wordt nog onderzocht hoe het vuur zich zo snel heeft weten te verspreiden.

Door de brand van afgelopen vrijdag kwamen 44 mensen om het leven. De meeste slachtoffers zijn gestikt in de rook en waren jonger dan twee jaar. Negen baby's, peuters en kleuters verkeren nog in levensgevaar.

De brand brak uit terwijl veel van de 142 aanwezige kinderen een middagdutje deden. Een deel van het dak van het kinderdagverblijf in de noordwestelijke stad Hermosillo stortte in. Ouders probeerden wanhopig bij hun kinderen te komen. Hulpverleners zochten urenlang in de resten naar stoffelijke overschotten.

Eduardo Bours, de gouverneur van Sonora, zei maandag dat het kinderdagverblijf voldeed aan de veiligheidsvoorschriften. In mei zouden de autoriteiten nog een controle hebben uitgevoerd in het pand. Bours erkende wel dat het kinderdagverblijf op een ongeschikte locatie was gevestigd. De leiding van het bedrijf zou de brandweer te laat hebben gewaarschuwd.

Mexico verkeert in shock door de ramp. Duizenden mensen herdachten maandag de slachtoffers.

Kortsluiting oorzaak inferno kinderdagverblijf  (foto: ANP)
Submitter:  Bron: ANP