Ook volgend seizoen play-offs in Eredivisie

De play-offwedstrijden om een ticket in de Europa League zullen ook volgend seizoen deel gaan uitmaken van de Eredivisie. Dit is tijdens de algemene vergadering betaald voetbal van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) besloten.

Er wordt wel een belangrijke wijziging doorgevoerd. Het best-of-three-principe wordt namelijk geschrapt. In plaats daarvan gaat men de Europa Cup-formule hanteren. Dat houdt in dat er twee onderlinge wedstrijden worden gespeeld, waarna het doelsaldo bij een gelijke stand de beslissing zal brengen. In dat geval tellen de goals, die in de uitwedstrijd zijn gemaakt, dubbel.

Ook mogen de spelers vanaf het komende seizoen in het Nederlandse profvoetbal weer genieten van een langere rustpauze in de wintermaanden. Vandaag maakte de KNVB bekend dat na een afwezigheid van een aantal jaren de winterstop weer zal worden ingevoerd. Reden hiervoor is de vroege start van de Europa League, waardoor de zomerstop voor veel clubs korter is geworden.

In het afgelopen seizoen bestond er veel onduidelijkheid over de invulling van het wedstrijdschema. "In het nieuwe systeem kunnen we de play-offs in een kortere periode afwikkelen. Bovendien komen de speeldata vast te staan, omdat we geen rekening meer hoeven te houden met de mogelijke derde wedstrijd in het schema," lichtte Bert Oostveen, competitieleider bij de KNVB, toe.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!