Moeder dient dochter uitwerpselen toe via infuus

De 23-jarige Emily Beth McDonald uit Texas heeft haar dochtertje geregeld via een infuus uitwerpselen toegediend. Hiermee stelde ze het meisje bloot aan levensbedreigende infecties. De moeder is op borgtocht vrij, maar riskeert een levenslange gevangenisstraf.

Zondag legde een bewakingscamera in een kinderziekenhuis vast hoe McDonald de poep uit een luier uitsmeerde aan een buis welke rechtstreeks in verbinding stond met de bloedbaan van het meisje. De moeder gaf toe dat ze heel goed wist dat haar dochter hierdoor heel erg ziek kon worden of zelfs sterven. Totdat het proces begint mag McDonald haar  drie kinderen niet meer zien en moet ze een enkelband dragen.

"Vergis u niet: ze is een lieve jonge vrouw uit een harmonieuze familie die haar kinderen graag ziet. Zodra alles duidelijk geworden zal zijn, zal blijken dat ze zo slecht nog niet is", aldus de advocaat van de moeder die zijn best doet de feiten te bagatelliseren.

Op 15 april werd het meisje met hoge koorts bij het ziekenhuis binnengebracht. Na onderzoek bleek zich een vreemde bacterie in het bloed te bevinden die vooral in uitwerpselen voorkomt. De peuter werd aan een voedingsinfuus gelegd en haar toestand verbeterde zienderogen. Er bleven echter sporen van uitwerpselen in haar lijf zitten, waardoor het ziekenhuispersoneel zich genoodzaakt zag een camera in de kamer te installeren. Hierdoor kwamen uiteindelijk de feiten aan het licht. De andere zoon en dochter van McDonalds wonen voorlopig bij familie.