Twitterspam wordt alleen maar erger

Een beetje Twittergebruiker kent ze helaas maar al te goed. Twittespammers. Mensen, of computerprogramma's, die in een klap enkele duizenden Twittergebruikers volgen met als enig doel hun (commerciële) berichtjes aan de man te brengen. Volgens experts bestaat inmiddels zo'n 10 procent van alle Tweets uit dergelijke spam. En dit wordt alleen maar erger.

Volgens Christopher Peri, oprichter van Twittfilter, een anti-Twitterspamprogramma, worden de spamberichten alleen maar geraffineerder. 'Wat we nu steeds vaker zien is een soort Twitterspam 2.0. De spammers maken steeds vaker gebruik van geautomatiseerde programma's en spelen handig in op populaire zoektermen. Hierdoor wordt Twitterspam steeds persoonlijker en lastiger te onderscheiden van echte Tweets.'

Twitter geeft zelf ook toe een serieus spamprobleem te hebben en alles in het werk te stellen om het aantal 'massavolgers' terug te dringen.

Wat kun je ondertussen zelf doen tegen Twitterspam? De efficiëntste manier om spam te bestrijden is natuurlijk geen Twitterprofielen te volgen die je niet kent, of waarvan je vermoedt dat het spammers zijn. Ook het gebruik van een programma als Twittfilter kan helpen het aantal spammers in te dammen. 


Twitterspam wordt alleen maar erger  (foto: DAG)