Berlusconi weer in opspraak

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft een nieuw justitieel onderzoek tegen zich lopen. Dat richt zich op privégebruik van militaire vliegtuigen om mensen uit de showbizz naar zijn villa op Sardinië te vliegen.

Dit heeft het Italiaanse persbureau ANSA gisteravond laat gemeld. Een consumentenorganisatie had aangifte gedaan nadat foto’s waren gepubliceerd die in mei vóór een feestje in Berlusconi’s Villa Certosa waren genomen. Daarop is te zien hoe een zanger, een danser en andere vrienden en gasten van Berlusconi uit het regeringsvliegtuig stappen.

Berlusconi ziet de uitslag van het onderzoek van het Openbaar Ministerie in Rome met vertrouwen tegemoet. De premier moet immers om veiligheidsredenen het regeringsvliegtuig nemen, zo zei hij tegen zijn eigen omroep RAI. "Als er af en toe op de vliegtuigen wat extra passagiers zitten, kost dat geen lire omdat het vliegtuig toch al vliegt”, aldus Berlusconi.

De Italiaanse premier is vaker het  middelpunt van onderzoeken. Zo werd hij in het verleden onder meer verdacht van corruptie en belangenverstrengeling. Meestal verandert Berlusconi dan gewoon een paar wetten, zodat hij niet langer vervolgd kan worden.

Ook FOK!-columnist Driek Oplopers heeft stevige kritiek op Berlusconi en zijn vrienden. Tijd voor een Europees stemadvies:  http://frontpage.fok.nl/column/9720/1/-DriekOplopers:-Balkenende-als-Euro-NSB’er.html


Berlusconi heeft weer eens een onderzoek aan zijn broek  (foto: DAG)