Charges ME bij stadion Cambuur

Na afloop van het play-offduel Cambuur Leeuwarden - Roda JC heeft de mobiele eenheid diverse charges uitgevoerd rondom het stadion van Cambuur. De ME gebruikte traangas om relschoppers uiteen te drijven. Ook verrichte de politie een aantal arrestaties, meldde een woordvoerster.

Na een ellenlange wedstrijd wist Roda JC woensdagavond tijdens de strafschoppen van Cambuur Leeuwarden te winnen. De overwinning betekent dat Cambuur volgend jaar in de eerste divisie zal blijven spelen, Roda JC blijft in de eredivisie.

Door alle commotie kon de spelersbus van Roda JC, die geparkeerd stond achter de Noord-tribune van het stadion, lange tijd niet vertrekken.

In de binnenstad van Leeuwarden bleef het rustig. Zo'n vijfduizend Cambuursupporters volgden de wedstrijd op een groot scherm op het plein bij de toren De Oldehove. Voorafgaand aan de wedstrijd zong Lee Towers de zenuwachtige supporters moed in. Het mocht niet baten, de Leeuwarder voetbalclub verloor.

Meteen nadat de Leeuwarder voetbalclub in haar eigen stadion verloor tegen Roda JC begon het te miezeren in de stad. Ondanks het verlies van Cambuur Leeuwarden werd op de Oldehove vuurwerk ontstoken. De beteuterde fans dropen langzaam af.