Zoektocht naar Airbus gaat door

In de Atlantische Oceaan is een zeven meter groot wrakstuk van de Airbus 330-200 die eergisteren neerstortte gevonden. Een patrouillevliegtuig van de Braziliaanse luchtmacht deed de ontdekking. In de buurt van het wrakstuk werden over een lengte van twintig kilometer kerosine- en oliesporen aangetroffen.

Een schip van de Braziliaanse marine heeft het gebied waar eerder al brokstukken werden gelokaliseerd bereikt. Dit gebied ligt ongeveer 1200 kilometer van het Braziliaanse vasteland.

Inmiddels heeft een van de twee Nederlandse schepen die aan de zoektocht meedoen moeten stoppen met de zoektocht, aldus de reder van het schip. De reden hiervan is een brandstofgebrek. De bemanning van dit schip heeft geen wrakstukken gevonden. Een woordvoerder van de rederij heeft laten weten dat het schip nu op weg is naar Trinidad om te bunkeren.

Een ander Nederlands schip, de chemicaliëntanker Jo Cedar van rederij Jo Tankers zoekt nog wel mee naar wrakstukken. Een woordvoerder heeft laten weten dat zij dit zullen doen zolang zij brandstof genoeg hebben. Ook de bemanning van dit schip heeft tot nu toe nog niets gevonden.

De zoekactie naar de Airbus wordt vanuit Brazilië gecoördineerd. Met onder meer verrekijkers, infraroodkijkers en extra personeel op de brug wordt de oceaan afgespeurd naar wrakstukken.