Politie ziet gezin aan voor criminelen

De familie Karkache uit Gouda is boos. Boos op de politie, want de politie heeft ze onterecht als criminelen behandeld. Afgelopen zondagnacht zat Karim Karkache met zijn vrouw, kind en neef in de auto, toen ze door zo'n veertien agenten werden klemgereden. Karim werd op de grond gegooid en op zijn rug getrapt.

En dat allemaal voor de ogen van zijn 3-jarige zoontje Youssef, op wie het incident duidelijk impact heeft gehad. "Hij slaapt slecht, moet weer luiers dragen terwijl hij al zindelijk was en speelt het hele gebeuren na in de keuken. De tranen springen in je ogen als je dat ziet", vertelt een familielid.

Karim en zijn gezin bleken onschuldig, ze kwamen net van de huisartsenpost af vanwege de hoge koorts van Youssef. Maar excuses van de politie kregen ze niet: "We maken geen excuses, maar we willen het wel uitleggen op het bureau", zeiden twee agenten die een dag later bij de familie op de stoep stonden.

De politie geeft toe dat ze Karim en zijn gezin 'niet bepaald zachtzinnig' hebben aangepakt. "Maar je kunt geen enkel risico nemen, zelfs als er een gezinnetje in zo'n auto blijkt te zitten", zegt een woordvoerder. De broer van Karim is advocaat en staat hem bij. "We nemen het hoog op, omdat dit veel vaker gebeurt, zeker bij allochtonen. (...) Wij laten ons niet zo makkelijk de mond snoeren en gaan deze strijd gewoon aan. We zijn het zat het pispaaltje van de politie te zijn", verklaart hij.

Met dank aan Emslander voor de submit.