Dochter (20) net als moeder botox-verslaafd

Margaret King (49) gaf haar dochter haar eerste botox behandeling cadeau voor haar 18e verjaardag. De vrouw spendeerde inmiddels al 45.000 pond (52.431 euro) aan plastische chirurgie. Dochter Jodie kreeg de behandeling van haar moeder om de 'rimpels' op haar voorhoofd te laten behandelen.

"Jodies voorhoofd is net als mijn voorhoofd, ze krijgt uitgesproken lijnen door gezichtsuitdrukkingen. Ik wist dat botox het probleem zou oplossen", zegt moeder Margaret. Over het algemeen raden artsen het gebruik van botox af als men jonger dan dertig jaar is. Jodies arts had hier echter geen probleem mee omdat er geen wettelijke leeftijdsgrens bestaat voor het gebruik van botox. Jodie is net als haar moeder ondertussen ook aan botox-behandelingen verslaafd en heeft er zelf inmiddels al 1.000 pond (1.165 euro) aan uitgegeven.

Haar moeder heeft er geen moeite mee dat haar dochter deze gewoonte heeft geërfd. Integendeel ze is van plan Jodie, voor haar 21ste verjaardag, een neuscorrectie cadeau te geven. Verder heeft ze zich laten informeren over een borstvergroting voor dochterlief. Jodie werkt als model en geeft toe dat haar moeder haar grote voorbeeld is als het op uiterlijk aankomt.

Margaret heeft al een neuscorrectie, twee borstvergrotingen, een buikcorrectie en een facelift ondergaan. Jodie vindt haar moeder er nog steeds glamoureus uitzien. " Ik ben van plan om in haar voetsporen te treden. En wat dan nog als ik een botox-verslaafde tiener ben? Ik zou het erg vinden als ik er oud uit zou zien. Ik zal altijd een manier vinden om de botox te betalen. Nu ik begonnen ben, kan ik er niet meer mee stoppen."

Plastisch chirurg Alex Karidis stelt: "Het lijkt erop dat deze jonge vrouw in een gevaarlijke spiraal terechtkomt. Ze wordt duidelijk aangemoedigd door haar moeder die waarschijnlijk ook aan botox verslaafd is. Het is heel ongewoon om botox te gebruiken op die leeftijd en 18-jarigen zouden het enkel mogen gebruiken als er sprake is van misvormingen in het gezicht, niet voor wat normale lijnen bij het fronsen. Er is een reëel psychologisch gevaar. Dit schept een precedent om anti-verouderingsprocedures te gebruiken voor nog vele komende jaren. De moeder dient verantwoordelijk gesteld te worden indien zij haar dochter aanmoedigt om botox te gebruiken."

Heeft het geholpen of niet? Kijk hier.