Kankerpatiënt wint weddenschap om eigen leven

Een terminale kankerpatiënt uit Engeland heeft voor de tweede maal een weddenschap gewonnen door te blijven leven. Dat berichtte de BBC zaterdag.

Artsen hadden in 2006 longvlieskanker vastgesteld bij Jon Matthews (59) uit de zuidoostelijke stad Milton Keynes. De man had te horen gekregen dat hij nog slechts enkele maanden te leven had. "Ik maakte me niet druk, want iedereen gaat een keer dood", aldus Matthews. Wel was de Brit nieuwsgierig naar hoeveel tijd hem nog was gegund.

Hij plaatste drie weddenschappen van elk 115 euro bij bookmaker William Hill: dat hij nog in leven zou zijn in juni 2008, juni 2009 en juni 2010. De weduwnaar mag maandag zijn 5000 pond (5.700 euro) van dit jaar ophalen. Matthews is van plan een groot deel van het bedrag weg te geven aan liefdadigheid.

"We hebben nog niet eerder zo'n weddenschap aangenomen", aldus een woordvoerder van gokkantoor William Hill. "Ik ben in dertig jaar tijd niet zo blij geweest geld uit te keren als bij Matthews." De zegsman rekent erop dat Matthews volgend jaar het dubbele ophaalt.