Woede om seksshop in Shakespeare-stad

Bij de immer kuise Britten is commotie ontstaan om een nieuwe seksshop. De vrijetijdswinkel komt namelijk op een van de heiligste plekken van Engeland te staan. De ondernemer wil zijn toko openen in Stratford, de geboortestad van William Shakespeare.

Binnenkort hoopt 'Romeo and Juliet's Adult Boutique' veel klanten te trekken met het aanlokkelijke assortiment. De inwoners van het stadje zijn daar echter niet zo blij mee. Zij vrezen dat de duizenden toeristen die jaarlijks Shakespeares huis bezoeken, gillend weglopen bij de aanblik van een seksshop.

"Het is een degradatie van de omgeving. Het is een opvallende winkel in een familiestadje. Ik vind het deprimerend", klaagt plaatselijk pastoor Martin Gorick. Ook burgemeester Jenny Fradgley staat niet te springen om een dergelijke winkel. "Het is niet goed voor het imago dat de mensen hebben van Stratford."

Katie Gilbert, die de bewuste winkel binnenkort wil openen, trekt zich niets aan van alle kritiek. Ze zegt dat ze alleen maar Shakespeare wil eren met haar toko. "We zullen veel producten hebben in de stijl van Shakespeare. Er zullen snoepjes zijn in de vorm van Romeo en Juliet en ook leuke lingerie. Sommige mensen zijn gewoon preuts. De toneelstukken van Shakespeare gingen allemaal over seks. Ik weet zeker dat de schrijver mijn winkel zou waarderen", vertelt Gilbert.