'Marco Borsato' is gevaarlijke zoekterm

Een online zoektocht naar Marco Borsato, De Jeugd van Tegenwoordig of Najib Amhali kan zomaar eens resulteren in een vervelend computervirus. Volgens antivirus software-producent McAfee staan bovengenoemde drie artiesten in de top 10 gevaarlijkste zoekopdrachten van Nederland (pdf).

McAfee vergeleek de zoekresultaten van populaire termen op verschillende zoeksites en onderzocht hoe gevaarlijk de gevonden pagina's waren. Bij sommige zoekresultaten liep je een fifty-fifty kans om op een pagina met virussen of andere malware terecht te komen. Dat was in ons land bijvoorbeeld het geval met de zoekterm lyrics.

Volgens McAfee houden hackers, die vaak gebruik maken van populaire zoektermen om mensen naar hun sites te lokken, goed rekening met de laatste trends. Zo zijn sinds de financiële crisis in Groot-Brittannië premier Gordon Brown en minister van Financiën Alistair Darling populaire lokkertjes als het gaat om het risico om via een zoekmachine besmet te raken. Bovenaan staan Tjechie en Finland. Wat zijn de 10 meest gevaarlijke zoektermen in Nederland?

Top 10 gevaarlijke zoektermen:

 

  1. lyrics
  2. Kerk (de jeugd van tegenwoordig)
  3. Najib Amhali
  4. Marco Borsato
  5. Pastarecepten
  6. Buienradar
  7. Hotmail
  8. MSN
  9. Pinkpop
  10. Uit elkaar (Yes-R)