Berlusconi probeert publicatie foto's te voorkomen

Premier Silvio Berlusconi heeft de Italiaanse privacywaakhond gevraagd de publicatie van foto's die bij zijn villa op Sardinië zijn gemaakt, te verhinderen. Dat hebben Italiaanse media vandaag gemeld.

Op de foto's staan volgens de krant Corriere della Sera "in bikini gehulde of topless meisjes", die zich in de tuinen van Villa de Porto Rotondo vermeien of een douche nemen.

De foto's behoren tot een reeks van zevenhonderd die een Sardijnse fotograaf heeft geschoten. De 72-jarige premier, die in juli gastheer is van een top van de G8, de zeven grootste industrielanden plus Rusland, staat de laatste weken onder druk om zich uit te spreken over zijn betrekkingen met de 18-jarige Noemi Letizia. Zijn vrouw heeft echtscheiding aangevraagd.

Donderdag ontkende de premier dat hij "pikante betrekkingen" met minderjarige meisjes heeft. Hij zwoer "bij mijn kinderen" dat er van alle verhalen niets waar is. De premier belde Letizia vorig jaar om contact te leggen, nadat hij erotische foto's van haar zou hebben gezien. Ze was toen nog minderjarig.

Berlusconi probeert publicatie foto's te voorkomen  (foto: ANP)