Veertigste editie Pinkpop barst los

Voor de veertigste keer in zijn bestaan barst zaterdag het popfestival Pinkpop los. Ruim 65.000 muziekliefhebbers bevolken zaterdag het festivalterrein op de voormalige renbaan in het Zuid-Limburgse Landgraaf. Van hen komen er 15.000 voor één dag, de andere bezoekers blijven drie dagen.

Om 15.00 uur bijten de Britse indierockers van de Noisettes het spits af in de tent, de Limburgse band Kings of the Day treedt gelijktijdig op het 3FM-podium op. De rockers wonnen een plek in de programmering van Pinkpop met een lokale bandjeswedstrijd.

Op de eerste dag van het populaire festival betreedt meteen de grootste ster van het driedaagse evenement het podium: Bruce Springsteen. Mede dankzij de aanwezigheid van Springsteen waren de kaarten voor de eerste dag binnen een recordtijd van 18 minuten uitverkocht.

Verder staan zaterdag onder meer Dr. Lektroluv, Elbow, Chris Cornell en The Killers op het programma.

Krezip vervangt zondag de Britse band Depeche Mode tijdens de 40e editie van Pinkpop in Landgraaf. Dat maakte de organisatie van het festival in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend op haar website.

Nadat Depeche Mode donderdag afzegde, in verband met de ziekte van zanger Dave Gahan, heeft de organisatie geprobeerd om een andere buitenlandse band tot een optreden te verleiden. Dit bleek op korte termijn niet meer haalbaar, waarna Krezip wel bereid werd gevonden. Maar ook dat was een hele klus, doordat enkele bandleden met vakantie in het buitenland waren.

Krezip houdt eind juni definitief op te bestaan, maar onder meer door een actie van 3FM-dj Claudia de Breij wist de organisatie van Pinkpop de band te strikken. Krezip brak in 2000 door in Nederland met een optreden op het festival in het Limburgse Landgraaf.

Het optreden van Krezip op het hoofdpodium van Pinkpop begint zondag om 19.15 uur. Placebo schuift daardoor op en zal nu om 21.15 uur de tweede festivaldag afsluiten.

 


Bier zal er bij deze warmte ruim geschonken worden!  (foto: DAG)