13-jarige verdrinkt peuter en verkracht lijkje

In Guangzhou (China) is een 13-jarige jongen opgepakt op verdenking van het vermoorden van een 3-jarig meisje. Nadat de jongen het meisje verdronken had, verkrachtte hij het lijkje. De Chinese krant China Daily meldt dat de tiener de gruwelijke misdaad heeft bekend.

De dader zag het meisje, Wang Xiaoyi, op straat spelen toen hij van school naar huis liep. Hij nam het meisje mee naar het appartement waar hij woonde en bond haar vast. Vervolgens duwde hij het slachtoffertje met haar hoofd in een emmer water totdat ze verdronk, om daarna het lichaampje te verkrachten en van de vijfde verdieping naar beneden te gooien. Beide ouders van de jongen waren tijdens het misdrijf niet in huis aanwezig.

De dader zal echter niet in de gevangenis terechtkomen om te boeten voor zijn daden omdat hij daar in China nog niet oud genoeg voor is. De vader van het meisje zei gefrustreerd dat meer dan een heropvoedingskamp er voorlopig niet in zit. Verder vertelde hij: "Dit is een drama. Ze was buiten aan het spelen maar kwam niet meer terug. Toen we de politie door de straten zagen scheuren, wisten we meteen hoe laat het was. Daar lag onze dochter dan, verminkt op het asfalt. Hartverscheurend."