Meisje (7) ontvoerd in Ede

In Ede is vanochtend een 7-jarig meisje ontvoerd. Het meisje, Katja Leendertz, is rond 10:30 uur bij de Calvaljéschool aan de Veenderweg vanaf het schoolplein in een auto getrokken. Volgens ooggetuigen zaten daar een man en een vrouw in. Het gaat om een grijze Opel Zafira, waarvan het kenteken begint met 57-XF-...

De politie heeft snel actie ondernomen en gebruik gemaakt van een Amber Alert. Dit alert wordt verstuurd aan mensen die op het moment van de ontvoering in de buurt waren en mogelijk iets gezien hebben. Het SMS-bericht werd verstuurd aan 1996 burgers, maar leverde volgens de politie weinig informatie op. 

Katja Leendertz is rond 1.30 meter lang, slank, heeft lang donkerblond haar in een staart, bruingrijze ogen, een smal gezicht en ze draagt een rode jas. Mensen die iets gezien hebben, of de grijze Opel Zafira hebben zien rijden, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie via 0800-6070.

Anderhalve maand geleden werd ook al een meisje ontvoerd in Ede. Het 8-jarige slachtoffertje werd toen binnen twaalf uur gevonden in een stacaravan in Zuid-Holland. De twee verdachten die daarbij werden aangehouden zitten nog steeds vast.

Update 16:30
Er wordt gezegd dat Katja ontvoerd zou zijn door haar eigen vader. Een Nederlandse man, maar woonachtig in de Verenigde Staten. De politie wil dit nog niet bevestigen. Een ooggetuige meldt aan De Telegraaf: "Ze was in de pauze aan het spelen met een stuiterbal die de straat oprolde. Toen Katja de bal achterna liep en hem wilde oppakken, stapte er een man uit de auto. Hij riep haar naam, waarop Katja omkeek. Voor ze kon reageren, duwde hij zijn hand al voor haar mond. Katja probeerde nog te gillen, maar werd meteen in de auto gegooid."

Update 18:30

De grijze Opel Zafira is door de politie in de buurt van Ede gevonden. Het meisje is nog steeds spoorloos, de politie kamt de auto uit in de hoop sporen te vinden.


De 7-jarige Katja Leendertz