Feyenoord dwingt fansites te stoppen

Feyenoord is een bijzonder offensief gestart. De ploeg uit Rotterdam is namelijk een razzia tegen haar fansites begonnen. Het eerste slachtoffer is de website het-legioen.nl. De beheerder heeft de website inmiddels uit de lucht gehaald, omdat de advocaat van de ploeg uit Rotterdam-Zuid met gerechtelijke stappen dreigde.

Volgens diezelfde advocaat mogen supporterssites geen gebruik meer maken van het Feyenoord-logo. Daarnaast is het ook niet meer toegestaan om foto's/portretten van spelers op de website te plaatsen en krijgen de fansites een verbod om nieuws te publiceren. De reden voor dit besluit is dat Feyenoord veel geld aan de ontwikkeling van de officiële site uitgeeft, maar dat men het nieuws vervolgens via andere kanalen verneemt.

Het doel is om zoveel mogelijk supporterssites aan te pakken die zich schuldig maken aan de bovengenoemde zaken. Daarnaast kunnen de beheerders van de websites mogelijk een gerechtelijke procedure tegemoet zien.

De FRFC, één van de supportersverenigingen van Feyenoord, is van mening dat hun club erg diep aan het zinken is. Zij vinden dat de club hun tijd beter kan besteden. In hun ogen zijn de Rotterdammers hun 'fans aan het pesten', aangezien veel supporters een hoop plezier aan deze sites beleven. In de toekomst zou dat dus niet meer mogelijk zijn.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Discussieer op het FOK!forum mee over dit onderwerp!