Meisje aangereden na stunt dronken Belg

Een man uit het Belgische Halle heeft een zware straf gekregen voor een aanrijding en vluchtpoging anderhalf jaar geleden. Die bewuste dag bracht de man zijn stiefzoon naar school met de auto.

Toen hij ineens enkele vriendinnetjes van de knaap op straat zag lopen, besloot hij hem vlakbij de tienermeisjes af te zetten. Om extra stoer te doen wilde hij vlak achter de meisjes stoppen, maar hierin faalde hij keihard. Hij raakte een van hen, die daarop gewond raakte.

De stiefvader stapte uit, keek om en reed weer verder. Niet lang hierna vatte de politie hem in de kraag. Bij een blaasproef bleek de man maar liefst 2,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

De openbare aanklager was dan ook niet best te spreken over de zuiplap. "Dit was dom, onnozel en gevaarlijk. Maar als je te veel drinkt, word je overmoedig", luidde het oordeel. De politierechter was het hier volkomen mee eens, en legde de stiefvader dan ook een geldboete van maar liefst 3.300 euro op, waarvan 550 voorwaardelijk. Daarnaast mag de beste man vier maanden niet achter het stuur kruipen.