Fortuna Sittard vindt investeerder

De Telegraaf meldt dat het noodlijdende Fortuna Sittard een investeerder heeft gevonden die geld in de Limburgse club wil steken. Paul Rousseau, woordvoerder van de Fortuna-top, zegt dat men vier ton wil investeren in de club. Fortuna moet dan wel alsnog een proflicentie krijgen van de KNVB.

 

Rousseau zegt dat het benodigde contract met de investeerder al is ondertekend. "De naam van dit bedrijf mogen we niet noemen. Dat is zo afgesproken," aldus de woordvoerder. "Deze investeerder gaat de resterende schuld van 411.000 euro aan de schuldeisers betalen. Zijn belang zou iets op het gebied van reclame-inkomsten kunnen zijn. Daar gaan we nog over praten."

 

Intussen verwacht men bij Fortuna dat het kort geding tegen de KNVB wellicht volgende week al zal plaatsvinden. Via de burgerrechter willen de Limburgers alsnog een licentie voor volgend seizoen zien te krijgen. De KNVB besloot onlangs de licentie in te trekken.

De krant De Limburger meldt in dit kader dat de advocaten van Fortuna de kans op een gelijk van de club op vijftig procent inschatten. De advocaten zijn van mening dat de KNVB fouten heeft gemaakt in de procedure de licentie in te trekken. Er zou bijvoorbeeld niet voldoende zijn gekeken naar recente resultaten.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.