'Zij komen in de hemel, ik in de hel'

De 44-jarige Cees K. die maandag zijn vriendin Isabelle, zijn ex-vrouw Astrid en twee kinderen Daniëlle (17) en Dennis (16) om het leven bracht deed dit omdat zijn vriendin doodsbedreigingen had verzonnen tegen hem en zijn gezin. Dit schrijft K. in een afscheids e-mail die hij verstuurde naar zijn collega's en die gisteren al op FOK! verscheen. 

K. en zijn vriendin werden al langere tijd met de dood bedreigd. Toen K. er dit weekend achter kwam dat de bedreigingen afkomstig waren van zijn eigen vriendin ging hij door het lint. "Mijn vriendin vertelde me vandaag dat ze regelmatig vreemd gaat en dat ze om het nog spannender te maken en om aandacht te vragen bij de politie mij en haarzelf bedreigende sms’jes en brieven heeft gestuurd. Heb haar een klap gegeven en ben weggegaan, niet veel later ben ik teruggegaan en ben door het lint gegaan. Ze leeft niet meer", schrijft hij.

"Ik wilde er alleen uitstappen, maar kon dat Astrid en de kinderen niet aandoen", schrijft Cees K. in zijn e-mail. "De kinderen hadden me achterna gekomen", vervolgt hij. "Zeker mijn dochter. Mijn kinderen en ex-vrouw zitten zo diep dat ik besloten heb ze mee te nemen. Zij komen in de hemel, ik in de hel."

Verder schrijft K. onder meer dat hij tevergeefs heeft geprobeerd een pistool te bemachtigen. Toen dit de ingestorte vader niet lukte besloot hij zijn gruweldaden maar met een mes uit te voeren. "Totaal emotieloos dus", zo schrijft K. Een begrafenis hoeft K. niet. "Door dit ben ik het niet waard."

Toen de politie maandag het huis in Zwijndrecht binnenviel en het bloedbad aantrof was Cees K. nog in leven. Ambulancepersoneel heeft nog tevergeefs geprobeerd de man te reanimeren.