Noodweer trekt van zuid naar noord

Het noodweer dat vanochtend over Nederland trok, ging gepaard met onweer, zware regenval en windstoten tot 105 kilometer per uur. Dat meldde een woordvoerder van het KNMI. In Woensdrecht werden hagelstenen gesignaleerd van vijf centimeter doorsnee, aldus de zegsman die dat 'uitzonderlijk' noemde.

Het zware weer trok vanaf ongeveer middernacht vanuit het zuiden over het land naar het noorden. Rond half zeven vanochtend had alleen het noordoosten nog last van de onweersbuien en regenval.

Enkele snelwegen in de randstad zijn vanochtend gedeeltelijk afgesloten door het nachtelijk noodweer. Dat meldde de Verkeersinformatie Dienst (VID).

Op de A20 bij Rotterdam is de snelweg door zware regenval in beide richtingen afgesloten ter hoogte van het Kleinpolderplein. Op de Amsterdamse A10-binnenring is de weg dicht tussen Geuzenveld en IJmuiden. De A12 van Den Haag naar Utrecht was enige tijd afgesloten tussen Reeuwijk en Nieuwerbrug door omgewaaide bomen. Even voor zes uur was de weg daar weer vrij.

Ook het spoorwegverkeer is door het weer ernstig ontregeld. De NS meldt op haar website diverse verstoringen.