Vandaag is het International Nerd Pride Day

Vandaag is het een groot feest voor nerds. Viert de ene nerd vandaag Towel Day, een ander viert vandaag International Nerd Pride Day. Van over de hele wereld zijn nerds neergestreken in Canada. Voor de datum 25 mei is gekozen omdat op die dag, 32 jaar geleden, de eerste Star Warsfilm in première ging.

Initiatiefnemers van de speciale nerddag zijn 'frikis', Spaanstalige nerds. Als lijfspreuk hebben ze 'non-denominational holiday to be celebrated by nerds and geeks who do not feel ashamed of showing their unconventional interests in public'.

Nerd word je echter niet zomaar. Zo mag je eigenlijk niet naar buiten, moet je eeuwig maagd blijven, urenlang leuteren over echte nerdonderwerpen en moet je proberen een nog grotere nerd te worden.

De International Nerd Pride Day is in 2006 in het leven geroepen. De eerste twee edities vonden plaats in Spanje, maar vorig jaar vierde men het feest in New York. Vandaag komen de nerds samen in de Canadese hoofdstad Ottawa. Science Channel is er aanwezig om reportages te filmen. Uiteraard is het evenement ook te volgen via vele weblogs en sites.