Susan Boyle in halve finale talentenjacht

Zingende huisvrouw Susan Boyle veroverde gisteren geheel conform alle verwachtingen een plaats in de halve finale van talentenjacht Britain's Got Talent. Daar mag ze het vandaag opnemen tegen een legertje kleurrijke artiesten, meldden Britse media.

Een van Boyle's voornaamste rivalen is Darth Jackson, een postbeambte die Phil heet, zich verkleed als Star Wars-personage Darth Vader en danst als Michael Jackson. Andere kanshebbers zijn een buikdanseres uit Letland en een medewerker van een callcenter die met kettingen een grote metalen afvalbak aan zijn oor heeft bevestigd.

De finale van het programma wordt gehouden op 30 mei. Bookmakers gaan er alvast vanuit dat 'Harige Engel' Boyle ook met de hoofdprijs aan de haal gaat.

Susan Boyle, die samenwoont met haar kat Pebbles en naar eigen zeggen nog nooit gekust is, geniet ook buiten Groot-Brittannië een grote bekendheid. Zo mocht ze in de Verenigde Staten bij talkshowkoningin Oprah Winfrey op de bank plaatsnemen en werd op YouTube een video van haar auditie meer dan zestig miljoen keer bekeken.