Ruzie leidt tot treinongeval

Een Belgische conducteur en een treinreiziger zijn gisteren rond 12.30 uur allebei zwaargewond geraakt op het station van Dinant (België). De twee slachtoffers belandden op het spoor toen de trein net vertrok. De conducteur moet zijn beide benen missen en de reiziger moet het uiteinde van zijn voet laten amputeren.

Het incident zou plaats hebben gevonden na een woordenwisseling tussen de conducteur en de passagier. Deze laatste, een zeventiger, wilde nog snel in de trein naar Houyet stappen terwijl de conducteur al het vertreksignaal naar had gegeven. Tijdens de woordenwisseling belandden de twee op het spoor terwijl de trein vertrok, met alle gevolgen van dien.

Na het ongeval werd de conducteur met spoed met een traumahelikopter naar het ziekenhuis van Charleroi gebracht. De bejaarde reiziger werd met de ambulance naar het lokale ziekenhuis gebracht. De politie is direct een onderzoek gestart naar het ongeval.

De trein richting Houyet was gewoon vertrokken en werd stopgezet bij het eerstvolgende station in Anseremme. De passagiers konden hun weg rond 15.30 uur met een andere trein vervolgen. De juridische dienst van de spoorwegmaatschappij heeft laten weten het politieonderzoek af te willen wachten voor zij uitspraken doen over eventuele juridische stappen tegen de treinreiziger.