Perridon: 'Klerezooi bij Feyenoord'

Feyenoord zette deze week de onderhandelingen stop met een aantal Rotterdamse investeerders over een financiële injectie. Michel Perridon, directeur van Trust en één van de investeerders, vindt dat de Stadionclub slecht met hem is omgegaan.

"We zijn als een stelletje kwajongens behandeld," zo begint hij. De groep investeerders meldde zich aan het begin van dit jaar om het financieel geplaagde Feyenoord te helpen. Beide partijen konden het uiteindelijk echter niet eens worden met elkaar, dit tot grote ergernis van Perridon. "We wilden geen zaken doen met mensen die de laatste jaren zo veel geld hebben verbrast," zegt hij in de Volkskrant. "Ik ben verbijsterd dat ze nu hun reddingsboei weggooien, terwijl de club verdrinkt."

Perridon beweert dat de financiële situatie van Feyenoord veel slechter is dan nu wordt voorgesteld door de directie en de raad van commissarissen. "Maar de heren willen niet met de billen bloot. Als er niets verandert, raakt Feyenoord net als Fortuna Sittard zijn licentie kwijt."

"Na de periode Van den Herik heeft de huidige leiding er een grote klerezooi van gemaakt," betoogt de Trust-directeur in De Telegraaf. "Ze zijn alleen maar opportunistisch bezig geweest. Dit moet stoppen. Het gaat nu om continuïteit. Ik wil ook nog met mijn kleinkinderen naar Feyenoord kunnen. Als het zo doorgaat, gaat Feyenoord Fortuna achterna."

Dat de Rotterdammers ondanks de financiële nood niet verder willen praten met de investeerders, verbaast Perridon in hoge mate. "Ik word neergezet als iemand die zijn keutel terugtrekt, maar het zijn de raad van commissarissen en de directie die hun keutel hebben teruggetrokken. Dat ze niet alle cijfers wilden geven, vind ik een zwaktebod. Ze zijn gewoon bang om dat te doen, omdat dan de fouten uit het verleden aan het licht komen."

"We zitten al voor vele miljoenen in Feyenoord. Bij de club hebben ze al heel wat van mijn geld verbrand. Het heeft geen zin om dat weer te doen als het beleid niet verandert. Ik heb ook het gevoel dat de schuld hoger is dan de 21 miljoen euro die Feyenoord opgeeft. Ik heb de cijfers laten bekijken door Gerard Bouwer van de KNVB en die is dezelfde mening toegedaan."

Voor meer sportnieuws kun je terecht op de sportsite van FOK!