Massaal christelijk protest tegen metalfestival

Ruim 3200 mensen hebben bezwaar gemaakt tegen het metalfestival Elsrock dat op 29 augustus in Rijssen plaats moet gaan vinden. 700 van hen waren gisteren aanwezig bij de hoorzitting over een eventueel verbod op organisatie van het festival. De bezwaarmakers hebben vooral problemen met het godslasterlijke karakter van een aantal van de aangekondigde bands.

Eén van de bezwaarmakers zei op de site van de band Sodom te hebben rondgeneusd en daarbij op godslasterlijke titels en teksten te zijn gestuit. “Ik heb op de site van de rockgroep Sodom songteksten met veelzeggende titels als Incest, Blasphemer (godslasteraar), Obsessed by cruelty (geobsedeerd door wreedheid) en Fuck the police. In de song Blasphemer komen passages voor als ‘I am a bloody antichrist’ en ‘I’m satans child.”

Een andere aanwezige richtte zijn verontwaardiging op het festival zelf: “Elsrock claimt het recht om velen in onze woonplaats publiekelijk diep te kwetsen. Willen wij nog als burgers op een beschaafde manier met elkaar omgaan? De naam van God wordt in Rijssen door dit festival publiekelijk gelasterd.”

De organisatie van Elsrock laat in een korte reactie op de website weten voordelen te zien in de ontstane ophef. “Elsrock wil dan ook iedereen bedanken voor alle publiciteit die het weer heeft opgebracht.”

Met dank aan Jigzoz voor het herschrijven van het bericht.