Voetbal: Uitslagen play-offs 21/05

Om half drie werden de returns gespeeld in de play-offs om een plek in de Europa League, de opvolger van de UEFA Cup. FC Groningen speelde tegen FC Utrecht en Feyenoord nam het op tegen NAC Breda.

 FC Groningen - FC Utrecht

Vandaag was opnieuw was Marcus Berg, die afgelopen zaterdag al drie goals maakte voor de Groningers, de gevierde man bij de ploeg van Ron Jans. De Zweed maakte twee goals, waardoor zijn totaal in de play-offs op vijf komt. Na acht minuten was het raak voor de gastheren. Een schitterende actie van Andreas Granqvist zorgde voor een schietkans voor Berg, die feilloos Utrecht-doelman Wesley de Ruiter klopte(1-0). Utrecht bleef veel ruimte weggeven en kon niet voorkomen dat Groningen na een half uur een voorschot nam op de zege.

Sepp de Roover stuurde Berg weg, die op De Ruiter schoot. De rebound was een koud kunstje voor Goran Lovre: 2-0. Gonzalo Garcia verzuimde voor de pauze om het duel definitief op slot te gooien. Dat deed Berg zeven seconden in de tweede helft wél. De spits mocht alleen naar de Utrecht-goal en stiftte magnifiek raak: 3-0. Invaller Tim Matavz strooide zout in de wonden door volledig vrijstaand de 4-0 binnen te schieten.

FC Groningen - FC Utrecht 4-0
9’ Berg 1-0
31’ Lovre 2-0
46’ Berg 3-0
64’ Matavz 4-0


Toeschouwers: 20.669
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: Euroborg
Gele kaart: v.d. Laak (FC Groningen), Wormgoor, v.d. Gun (FC Utrecht)
Bijzonderheid: Berg mist penalty in 68e minuut. (FC Groningen)

Opstellingen

FC Groningen: Luciano, De Roover, Svejdík, Granqvist, Stenman, v.d.Laak, Holla, Lovre (Matthijs/70), Levtsjenko (Meerdink/75), Berg, García (Matavz/62)

FC Utrecht: De Ruiter, Cornelisse, Wormgoor, Shew-Atjon, Nesu, Silberbauer (Danso/57), v.Dijk, Caluwé (Maguire/71), George, Loval, v.d.Gun

Feyenoord - NAC Breda

Feyenoord begon nog wel agressief aan de wedstrijd, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Toen aan de andere kant NAC er een keertje uitkwam was het meteen raak. Timmer redde nog een kopbal van Loran, maar op de rebound van Penders was de keeper vervolgens kansloos. NAC kreeg daarna kansen op 0-2 via Loran en Gorter, maar deze werden niet benut.

Vlak na rust werd het alsnog 0-2 toen Reuser scoorde met een geplaatst schot. Feyenoord ging wanhopig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar bij de Rotterdammers was toen allang het besef van de uitschakeling doorgedrongen. NAC bleef gevaarlijk via de counter en scoorde in de slotfase nog twee keer. Kwakman en Kolkka bepaalden de eindstand op 0-4.

Feyenoord - NAC Breda 0-4
31’ Penders 0-1
53’ Reuser 0-2
85’ Kwakman 0-3
87’ Kolkka 0-4

Toeschouwers: 22.000
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: De Kuip
Gele kaart: Bahia (Feyenoord), Boukhari (NAC Breda)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Leerdam (Tiendalli/71), Landzaat (De Cler/71), Bahia, v.Bronckhorst, Wijnaldum, El Ahmadi (Mols/46), Tomasson, Fer, Biseswar, Makaay

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Loran (Hofstede/86), Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Gorter (Reuser/46), Gilissen, Kwakman, Kolkka, Amoah (Boukhari/32), Lurling