Twee doden door treinongeval Teuge

Rond 11.00 uur is bij de onbewaakte spoorwegovergang Bottenhoekseweg/Woudweg in Teuge (Gelderland) een auto geschept door de stoptrein Enschede-Apeldoorn, uit de richting Deventer. De trein kwam tot stilstand bij de volgende spoorwegovergang aan de Holthoevensestraat en had de auto inmiddels 300 tot 400 meter meegesleept. Beide voertuigen stonden enige tijd in brand en de auto ligt uitgebrand onder de trein.

De NS laat op haar website weten dat er door de aanrijding momenteel nog geen treinverkeer mogelijk is tussen Deventer en Apeldoorn. Wel rijden er stopbussen. De vertraging loopt op tot een uur, en de verstoring is naar verwachting rond 18:00 uur verholpen.

Het wordt reizigers tot die tijd aangeraden om om te reizen via Zwolle of Arnhem.

Update 14:59 uur
Bij het ongeval zijn mogelijk twee slachtoffers gevallen. Dat heeft een woordvoerster van de politie gezegd. De politie baseert deze uitspraak op de verklaringen van twee getuigen, waaronder de treinmachinist.

Update 16.15 uur
Inmiddels is bekend dat er een dodelijk slachtoffer is gevallen. Er wordt rekening gehouden met een tweede slachtoffer.

Update 16.24 uur
Ook de dood van het tweede slachtofffer is bevestigd. Beiden waren inzittenden van de auto. De ongeveer vijftien treinpassagiers zijn ongedeerd gebleven. 

Met dank aan scarefreak voor de submit.