Wanneer is de olie op?

Nog 15,539 dagen tot onze olie op is. Dit jaar zijn er ruim 42 miljoen fietsen geproduceerd en, schrik niet, momenteel hebben 1.014.540.696 mensen op onze aarde honger.

Deze en vele andere harde cijfers vonden we vandaag op de website worldometers.info. Deze website houdt je real-time op de hoogte van een indrukwekkende hoeveelheid statistieken.

Sommige hiervan zijn ronduit schokkend, zo stierven er vandaag alleen al ruim 20.000 mensen door ondervoeding, terwijl er aan de andere kant ruim een miljard aardbewoners met overgewicht rondlopen. Andere statistieken zijn vooral leuk om indruk mee te maken op je vrienden in de kroeg. Wist jij bijvoorbeeld dat er vandaag al ruim 150 miljard (and counting!) e-mails verstuurd zijn?

De website doet er naar eigen zeggen alles aan om zo betrouwbaar mogelijke data te presenteren. "Statistieken zijn natuurlijk nooit honderd procent accuraat. Maar we beroepen ons louter op betrouwbare bronnen. Echter, sommige van deze bronnen kunnen ook niet anders dan zich beroepen op schattingen. Dus helemaal kloppen doet het nooit."


Wanneer is onze olie op? En hoeveel fietsen maakten we dit jaar?  (foto: DAG)