Homoleraar: COC bemoei je er niet mee!

De homoseksuele leraar die door de School met de Bijbel in Emst de wacht is aangezegd, staat niet achter de klacht van het COC bij de Commissie Gelijke Behandeling. De belangenvereniging kondigde gisteren aan een zaak te gaan maken van zijn ontslag.

De betrokken leraar wil, zoals afgesproken met het schoolbestuur, samen met de school tot een afwikkeling van de zaak komen die voor beide partijen goed is. De man vindt het daarom niet nodig dat het COC in actie komt, omdat hij op dit moment in goed overleg is. Mocht hij in de toekomst toch een uitspraak van de Commissie Gelijke Behandeling willen, dan zal hij er zelf een zaak van maken, meldt Omroep Gelderland.

RefoAnders beschuldigt het COC er in het Reformatorisch Dagblad van 'goedkoop' te willen scoren. Het COC heeft volgens deze club voor christelijke homo’s geen oog voor de problemen die ontstaan als praktiserende homo’s les geven op een orthodox-christelijke school.

"De problemen die daarbij ontstaan bij ouders of de school of voor de leraar persoonlijk laten de mensen van het COC blijkbaar onverschillig. Halve betrokkenheid kenmerkt in dezen het COC."