Aanhoudingen na liftmoord

De politie heeft drie jongeren aangehouden in verband met de dood van een 16-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel. Het slachtoffer werd in de nacht van zaterdag op zondag levenloos gevonden in het trappenhuis van een flat aan de Poolsterstraat in Spijkenisse. Hij was daar op bezoek bij zijn zus.

Sectie heeft inmiddels uitgewezen dat de jongen, die door zijn vrienden Cisco werd genoemd, door messteken om het leven is gekomen. Dat heeft de politie vandaag meegedeeld.

De verdachten zijn een 16-jarig meisje en een 18-jarige jongen uit Spijkenisse. De politie kon hen gistermiddag aanhouden op een metrostation. De derde verdachte, een 17-jarige jongen die zowel in Spijkenisse als in Rotterdam woont, kon in zijn woning in de Maasstad worden aangehouden.

De politie heeft huiszoekingen verricht. Daarbij zijn goederen in beslag genomen. Een woordvoerder kon niet zeggen wat de politie heeft aangetroffen. Twintig rechercheurs werken aan de zaak. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Cisco was eerstejaars mbo-student aan het Rotterdams Scheepvaart en Transport College in Rotterdam. De leerlingen werden eergisteren, nadat het nieuws was bekendgemaakt, naar huis gestuurd. De school richtte een herdenkingshoek voor de jongen in. "We zijn verslagen", liet een woordvoerder optekenen.