Amsterdam ArenA gaat uitbreiden

Stadion Amsterdam ArenA wordt de komende jaren uitgebreid. Met het oog op de kandidatuur van Nederland voor het WK voetbal van 2018 heeft Amsterdam een groter stadion nodig. Dat liet directeur Henk Markerink van de ArenA vandaag weten in een verklaring op de website van Ajax.

Hoe groot het stadion precies zal worden, is nog onduidelijk. De gemeente Amsterdam wil volgens Markerink graag de finale van het WK organiseren. Het stadion zou dan een derde ring en in totaal minimaal 85.000 zitplaatsen moeten krijgen. Nu zijn dat er ruim 51.000.

"Het is een optie, maar niet de meest reële. We moeten wel ons gezond verstand blijven gebruiken. Een stadion voor 85.000 man is enorm. Je moet je afvragen of je dat wel wilt", aldus Markerink.

Volgens de directeur liggen minder ingrijpende verbouwingsvarianten meer voor de hand. Zo worden mogelijk de hoeken en grachten in het stadion met stoelen gevuld, waardoor 55.000 mensen de wedstrijden kunnen bijwonen. Ook is het hoger maken van het dak en uitbreiden naar 65.000 plaatsen een optie.

Wanneer een definitief besluit valt over de uitbreiding, kon een woordvoerster van de ArenA nog niet zeggen.

Meer zitplaatsen in Amsterdam ArenA  (foto: ANP)