Top 10 technologiemislukkingen

Het Amerikaanse tijdschrift Time heeft een top 10 opgesteld van de grootste technologiemislukkingen uit het laatste decennium. Naast Windows Vista, dat op de eerste plaats prijkt, komt ook YouTube in het lijstje voor.
 
Volgens Time slaagt Google er maar niet in om winst te halen uit het YouTube-project. De kans is groot dat de zoekgigant haar investering nooit zal terugverdienen. Naar alle waarschijnlijkheid zulllen we dan ook binnenkort moeten betalen om de videodiensten verder te mogen gebruiken.
 
Dat Windows Vista met de eerste plaats weggaat, zal jullie minder verrassen. Het besturingssysteem is immers niet veiliger dan voorganger XP en werkt bovendien volgens analytici een stuk trager. Daarnaast komen ook Gateway (een "mislukt" computerbedrijf dat door Acer voor een prikje werd opgekocht), HD DVD (dat de strijd verloor van concurrent Blu-ray), Vonage (grondlegger van de bekende voice-over-IP diensten), Sirius XM (satellietradiodienst), Microsoft Zune (concurrent van de iPod), Palm (dat van de smartphonemarkt werd gestoten), Iridium (een satelliettelefoonbedrijf dat failliet ging door de opkomst van mobiele telefonie) en de Segway (een revolutionair maar blijkbaar niet succesvol vervoermiddel) op het lijstje voor.
 
 De Segway, een revolutionair maar blijkbaar niet succesvol vervoermiddel